Stel de perfecte smoking voor jezelf samen

Iedere man zal wel eens een smoking nodig gaan hebben. Er zijn verschillende soorten evenementen waarbij er gevraagd wordt aan de heren om een smoking te dragen. Er zit een paar grote verschillen tussen een smoking en een gewoon pak. Daarom is het belangrijk om bij bijvoorbeeld een black tie evenement in het bezit te zijn van een echte smoking. Anders zal jouw outfit uit de toon gaan vallen. Aangezien deze evenementen vaak nette gelegenheden zijn wil je er uiteraard niet als enige in de verkeerde stijl bijlopen. Zorg er daarom dan ook voor dat je een passende smoking zal hebben voor dit soort gelegenheden. Op deze manier zal je in ieder geval zeker weten dat je in de juiste kleding bij het evenement aan zal gaan komen. 

 

Overhemd 

Een smoking begint altijd bij het overhemd. Hoewel het overhemd door het jasje van de smoking vaak niet al te goed zichtbaar zal zijn, is het toch belangrijk om ervoor te zorgen dat je een passend overhemd zal dragen. Bij een smoking hoort namelijk een smoking overhemd. Dit type overhemd ziet er anders uit dan het gewone witte overhemd. Daarom is het aan te raden om goed op zoek te gaan naar dit overhemd. Bij de meeste gewone overhemden loopt de kraag van het overhemd vaak helemaal door. Bij een smoking overhemd is dat vaak niet het geval. Hierbij zal de kraag dan ook alleen aan de voorkant zitten. Dit ziet er een stuk stijlvoller uit. Het overhemd dat bij een smoking gedragen dient te worden is altijd wit. Wel is het mogelijk om bij het overhemd te kiezen voor zwarte knopen.

 

Smoking 

Naast het overhemd zal je uiteraard ook een passende smoking moeten vinden. Dat is gelukkig goed te doen, aangezien er veel verschillende soorten smokings zijn waaruit gekozen zal kunnen worden. Uiteraard is het bij een smoking, net als bij ieder ander pak, erg belangrijk dat de afmetingen en formaten zullen kloppen. De smoking moet dan ook op een fijne en stijlvolle manier kunnen aansluiten bij de vormen van het lichaam. Daarnaast is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Bij een smoking is het eigenlijk altijd gewenst om voor de kleur zwart te gaan. De smokings zijn vaak van bepaalde soorten stoffen gemaakt. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een wollen smoking, maar ook de stof polyester wordt vaak gebruikt. Vergeet ook niet om een passende strik te kopen. Dat is bij een smoking ook een noodzakelijk onderdeel.