Op wat voor kussen slaap jij op dit moment?

Iedereen slaapt op een andere manier. De een vindt het fijn om op zijn of haar rug te slapen, de ander ligt liever op zijn of haar zij. Het kan daarnaast natuurlijk ook nog dat je een buikslaper bent. Er zijn veel manieren om te slapen en iedereen heeft hierin een voorkeur. Om een goede nachtrust te hebben is het belangrijk dat je op een goed kussen slaapt.

Je houding tijdens het slapen is van belang

Je zult het misschien niet denken, maar een kussen kan erg veel doen voor de manier waarop je slaapt. Als je geen goede houding aanneemt tijdens de nacht, kan dit niet alleen zorgen voor vermoeidheid maar ook voor lichamelijke klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rugklachten of pijn aan je nek. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Een goed kussen is dan ook erg belangrijk. Voor elke houding is er wel een kussen die geschikt is voor jou. Je kunt natuurlijk gewoon afwisselen in welke houding je ligt. De meeste mensen draaien ook vaak door de nacht heen. Toch zul je altijd een bepaalde houding hebben waarmee je in slaap valt en dat is goed om te weten.

Op je buik slapen

Als je op je buik slaapt, dan is een buikslaap kussen wellicht een goed idee. Door de speciale vorm die gemaakt is in het kussen zorg je ervoor dat je nek niet onnodig belast wordt. Het kan even wennen zijn om met zo’n kussen te slapen, omdat je normaal gesproken gewend bent om op een kussen te slapen die geen inham heeft. Bij een buikslaap kussen is dit in de meeste gevallen wel zo. Toch zul je zien dat je hierdoor geen fysieke klachten krijgt, doordat je nek niet verhoogd wordt door het kussen. Ideaal dus. 

Verschillende soorten kussens zijn mogelijk

Voor iedereen is het verschillend wat voor kussen ze fijn vinden. De een houdt van een super dik kussen waarin je helemaal verdwijnt. De ander wilt graag een dun kussen waarbij je nauwelijks door hebt dat je op een kussen slaapt. Daarnaast is er natuurlijk ook nog een verschil in hardheid. De een wilt een kussen die stevig aanvoelt en waarbij je nauwelijks inzakt. De ander houdt meer van een kussen die meeveert en lekker zacht aanvoelt. Veel combinaties zijn mogelijk. Voordat je een nieuw kussen aanschaft is het dan ook aan te raden om verschillende soorten uit te proberen. Zo weet je zeker dat je een goede aankoop doet.