Op vakantie naar Istanbul

Ben je van plan om binnenkort een vakantie te plannen naar Istanbul? Dan is het misschien wel leuk om alvast wat onderzoek te doen naar het land waar je naartoe gaat. Naar wat er allemaal te zien is en natuurlijk ook naar de vliegtickets.

Bezienswaardigheden Istanbul

Istanbul is een bijzondere stad. Istanbul ligt namelijk op de grens tussen Europa en Azië. De stad is daardoor ook een smeltkroes van culturen. Istanbul is een levend museum en tegelijkertijd een modern metropool. Hier zijn een paar bezienswaardigheden die je kunt bekijken in Istanbul.

Als eerste de Hagia Sophia. Het is een voormalige christelijke-orthodoxe kerk die uit 532 komt. Later werd deze omgebouwd tot een moskee. Dit is zeker een mooie bezienswaardigheid wat zeker de moeite waard is om erheen te gaan.

Ten tweede heb je de blauwe moskee. De blauwe moskee vind je direct tegenover Hagia Sophia. De moskee heeft zes minaretten, grote koepels en is helemaal niet blauw. De blauwe kleur komt terug in kleine tegeltjes. Waar de moskee zijn naam aan te danken heeft is nog altijd een mysterie.

Ten derde heb je de Kapali Carsi, ook wel de grote bazaar. De grote Bazaar is een van de grootste overdekte markten ter wereld met meer dan 58 straten en 1200 winkels. Dit is de plek voor leuke souvenirs, verse producten, stoffen, kleding en kruiden.

Naast de grote bazaar heb je ook de Egyptische bazaar. De Egyptische bazaar voeren etenswaar de boventoon. De markt is een van de oudste overdekte markten in Istanbul. Een bezienswaardigheid opzich, met de grote hoeveelheid en diversiteit aan mensen, geuren en kleuren van de kruiden, specerijen, noten, fruit, gedroogde vruchten en alle anderen etenswaarde.

Vliegtickets Istanbul

Wanneer je op vakantie gaat naar Istanbul, zal je met het vliegtuig moeten reizen. Vanuit Nederland is het ongeveer 3,5 á 4 uur reizen. Wanneer je vliegtickets Istanbul gaat boeken, wil je dit natuurlijk het voordeligste doen. Het beste is om dan te kijken naar wanneer het het goedkoopste is om te vliegen. Voor Istanbul is dat in de maand december.

De duurste maand om vliegtickets Istanbul te boeken is de maand juli. Dit komt doordat er dan een grotere vraag is naar vliegtickets Istanbul en het aanbod van vliegtickets Istanbul schaars is, omdat vele gezinnen dan vakantie hebben en op vakantie gaan.

De goedkoopste maand om vliegtickets Istanbul te boeken is de maand januari of november. Dit komt doordat het aanbod van vliegtickets Istanbul groter is dan de vraag naar vliegtickets Istanbul.