Lekker even een weekendje naar Antwerpen

Misschien als je zin hebt om even te ontsnappen uit de Nederlandse sfeer is een weekendje Antwerpen wel iets voor jou. Hoewel je misschien de status van Antwerpen als diamantcentrum hebt opgepikt of de gestage stroom van getalenteerde modeontwerpers die het produceert, heeft de op een na grootste stad van België nog veel meer aangename verrassingen in petto. Hotel Antwerpen Centrum? die bestaan zeker. Kan je lekker als je uit bent geweest bijvoorbeeld lekker daar overnachten. In dit artikel kom je meer te weten over Antwerpen. 

Over de stad zelf

Antwerpen is cultuur, uitgaan, gezelligheid. Antwerpen is de bruisende stad waar de ware Bourgondiër zich thuis voelt. Antwerpen is niet duur om te overnachten. Niet voor niets kiezen de meeste bezoekers ervoor om een weekendje Antwerpen te doen in plaats van een dagtrip. Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen. Het is de hoofdstad van de provincie Antwerpen. Antwerpen heeft meer dan 500.000 inwoners. Antwerpen heeft ook een super grote haven.

Dingen om te bezoeken

Bezoek het station. Het is een prachtige mix van barokke versieringen en modernistische industriële kenmerken, het centraal station van Antwerpen is een lust voor het oog. Terwijl de eclectische smaak van architect Louis Delacenserie het moeilijk maakt om de esthetiek van het station in een nette doos te passen, is de overeenstemming over de illustere schoonheid van dit architecturale juweeltje met meerdere niveaus sterk. Ook moet je absoluut niet vergeten om de historische binnenstad van Antwerpen te bezoeken. Het middelpunt is de Grote Markt. Aan het plein ligt het stadhuis en mooie gildehuizen. De neoclassicistische Bourlaschouwburg is een andere blikvanger in het centrum van Antwerpen. Ook kan je super fijn winkelen in Antwerpen. De bekendste winkelstraat De Meir heeft super veel aanbod. Je kan daar alle vestigingen vinden van alle bekende winkelketens. In de zijstraatjes liggen wat minder bekende winkels tegen. Je komt hier meer de streekproducten tegen. Ook kan je leuke musea bezoeken. Denk aan het Middelheim museum. Het is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan.

Uitgaan

Als je van uitgaan houdt ben je in Antwerpen aan het juiste adres. Antwerpen heeft altijd al een zeer nadrukkelijk aanwezig uitgaansleven gekend. Al eeuwen geleden kwamen de zeelui hier aan wal om de inwendige mens eens goed te laten verzorgen. Antwerpen heeft ook altijd al een flinke regionale uitstraling gehad als het aankomt op uitgaan. De afgelopen decennia is het uitgaansleven in Antwerpen wel veranderd. Je kent tegenwoordig ook goede gay uitgaansclubs in Antwerpen. 

Zou jij op vakantie willen naar Antwerpen?