Hoe word je weer fit?

Het einde van het jaar zit eraan te komen en veel mensen zijn van plan om goede voornemens voor 2022 te bedenken. De meest benoemde voornemens zijn: meer bewegen, gezonder eten en gestructureerd leven. Maar na een maand zien veel mensen het somber in en stoppen met de goede voornemens. Dit komt vaak doordat iemand niet weet hoe hij/zij dit op een juiste manier moet aanpakken. Je bent al goed op weg door überhaupt met voornemens te komen, maar om die aan te houden is vaak nog een hele klus.

Een goed begin is het halve werk

Vaak als je ergens aan begint, wil je het ook afmaken. Dat is de juiste instelling. Het is dus eerst verstandig om je verwachtingen een beetje bij te stellen. Je stelt jezelf eisen om altijd gemotiveerd te zijn, gezond te eten en veel te bewegen. Maar zo realistisch is dat niet. Het is een kwestie van: steeds vaker gemotiveerd zijn en langzaam minder vaak ongezonde periodes hebben. Om gezond te blijven, zegt niet altijd dat je dan gezond moet eten. Dat is ook helemaal niet erg. Het belangrijkste is dat je in een mindere periode weet hoe je over jezelf denkt. Mensen die op lange termijn succesvol zijn in gezond eten, zullen zich sneller vergeven in de mindere periodes. Zij beseffen dat deze erbij horen en zien het dan ook niet als een drama.

Genoeg bewegen

Vaak als je doelstelling ‘afvallen’ is moet je veel bewegen. Maar de reden waarom te zware mensen afvallen, is omdat ze het niet leuk vinden om te bewegen. De sportschool is saai en een sport beoefenen is te zwaar. Het is belangrijk dat je iets vindt dat je leuk vindt. Anders houd je het inderdaad niet lang vol. Vind je het leuk om te wandelen iedere dag? Ga dan doelen voor jezelf opstellen om elke dag een paar minuten langer te lopen. Houd je liever van fietsen? Ga elke dag een nieuwe route uitproberen. Het hoeft niet altijd te gebeuren in de sportschool of met sporten. Het belangrijkste is dat je beweegt met iets dat je leuk vindt. Mocht voor jou de sportschool wel dé oplossing zijn, dan is bewegen misschien niet voldoende voor jouw lichaam. Door bepaalde eiwitrepen en pre workout te nemen, zal je lichaam beter herstellen, eerder klaar zijn voor de sportschool en je helpen om fit te blijven. Je krijgt meer energie en je zult zien dat als je echt next level wil gaan, ook een voedingsschema daarbij zal helpen. Maak het voor jezelf leuk en aangenaam. Zo houdt je het langer vol.