Hoe houd je je hond warm in de winter

De winter is aangebroken en dat betekent niet alleen dat de mensen af en toe aan het koukleumen zijn, ook voor de huisdieren is het niet altijd even prettig om de kou te trotseren. Zeker bij honden denkt men nog wel eens dat ze door hun vacht beschermd worden, al is dat deels waar, het betekent niet dat een hond het niet koud kan hebben, in tegendeel, als een hond het koud heeft is dat voor de hond een hele onprettige ervaring. Hier zijn een paar tips om de hond warm te houden in de winter.

Beweging

Net als bij mensen geldt dat het goed is om de hond goed in beweging te houden. Hierdoor blijft het bloed goed stromen. Eigenlijk is dit de beste manier om het beestje tegen kou te weren, hoe meer het beestje beweegt, hoe minder snel het echt koud zal krijgen.

Goede voeding

Goede voeding is altijd belangrijk voor een hond maar in de winter al helemaal. Het immuunsysteem van het lichaam van een hond kan een flinke klap krijgen als de hond het te vaak koud heeft. Voeding met veel vitamines houden de hond gezond. Versta de verleiding om de hond meer eten te geven dan normaal, dat extra vetlaagje gaat de hond niet meer warm houden dan normaal en wanneer de hond te dik wordt ben je wel even zoet met zorgen dat de hond ook weer afvalt.

Aankleden

Daarom is aankleden eigenlijk de beste manier om de hond warm te houden als de beweging en de voeding niet genoeg doen. Je kleed een hond dan aan met een hondenjas, je hebt er een hoop maar ga voor de hondenjas die goed beschermd en niet alleen maar leuk is om te zien. Je kent het vast ook van jezelf, een jas hebben die leuk maar niet warm is, uiteindelijk heb je daar heel weinig aan. En het is puur om de hond prettig te laten voelen. Zorg dat de jas ook comfortabel zit voor de hond, de juiste maat en materiaal.

Drogen na thuiskomst

Als het heeft geregend of gesneeuwd, droog de hond af wanneer je thuis komt. Als de hond nat blijft, zal de kou ook langer aanwezig zijn. Zeker met sneeuw is dit het geval. Het duurt langer om op te warmen omdat de haren droog moeten worden. Voordat het warmer gaat voelen voor de hond. Je kunt de overtollige haren ook wegknippen om er voor te zorgen dat sneeuw niet blijft hangen in de vacht.