Deze modetrens wil je niet missen

Modetrends wisselen het hele jaar door en hoewel de meeste mensen niet ieder seizoen hun volledige kledingkast veranderen, is het toch leuk om op de hoogte te zijn van de trends en een paar nieuwe items aan te schaffen. Nu de zomer voor de deur staat en de lentezon zich langzaam maar zeker steeds vaker laat zien, focussen we ons natuurlijk al het liefst op zomerse kleding. Tijd dus om de kledingkast weer eens goed onder handen te nemen. Kleding die je niet meer draagt zal weggestopt in een hoekje ook geen functie meer hebben, je kunt dit dus maar het beste uitzoeken. Zet ook een stapel kleding klaar voor de kringloopwinkel en een stapel voor verkoop op tweedehands platformen. Zo geef je je kleding een tweede leven, maak je er een ander blij mee en heb je zelf weer wat meer ruimte voor nieuwe items. Benieuwd waarmee jij je kast kunt aanvullen? Lees dan verder.

 

The bigger the better

Geen strakke kleding meer, deze zomer mag het groots. De wintertrend van oversized kleding zet ook deze zomer door, hoewel we hier natuurlijk wel wat luchtige items tussen zien. Kies bijvoorbeeld voor een oversized korte top en combineer ‘m met een korte broek in mom-stijl. Omdat we in Nederland nu eenmaal niet iedere dag een korte broek kunnen dragen, zie je ook de wijde broeken deze zomer gedragen worden. Ze zijn al eerder tot het straatbeeld gekomen en gaan gewoon mee deze zomer. Voor een vrouwelijke uitstraling kun je ze combineren met een dun, sierlijk hakje en een gekleurde top.

 

Je mag gezien worden

Geen kleding voor grijze muizen meer deze zomer, dit jaar mag je absoluut gezien worden. De dress-up trend heeft zich al eerder ontwikkeld en zet stevig door. Want hoewel je er bij het thuiswerken heus wel in je comfortabele huispak bij mag zitten, is het tijd om je echt op te doffen voor wanneer je de deur uit gaat. Een etentje gepland, dagje naar de dierentuin of een middag op het terras hangen? Dress up! Trek de pofmouwen, tule, pailletten en ruches maar uit de kast want deze zomer kan het niet gek genoeg.

 

Opvallende sieraden

Wat helemaal aansluit op de hierboven genoemde trend is dat je deze zomer met opvallende sieraden helemaal met de trend meegaat. Waar zilver een voorzichtige comeback maakt, blijft deze zomer goud toch nog echt de grote favoriet. Maak je outfits dit jaar dan ook helemaal af met gouden sieraden. Van gouden ringen tot oorbellen en van kettingen tot enkelbandjes en bodychains, laat jezelf stralen met de kracht van een mooi sieraad.